De unike restitusjonsstøvlene
September 10, 2018

Kontinentalsengens fasthet og overmadrass

Når du skal kjøpe deg en ny kontinentalseng, så er det mange faktorer å vurdere. En av de viktigste punktene er sengens fasthet og overmadrass. Dette vil spille en viktig rolle i forhold til søvnopplevelsen. For å vite hvilken fasthet din seng bør ha, kan du klikke her. Om du ønsker flere opplysninger, så vil tipsene nedenunder hjelpe deg i gang.

Fasthet

Det første man skal ta til betraktning når man velger sengens fasthet, er sin egen kroppsvekt. Veier man omkring 80 kilo og under, så vil en seng med vanlig pocketfjær være godt egnet. Det sikrer at madrassen ikke blir for hard. Man skal ikke velge multipocketfjær. Dette skyldes at det er flere fjær per kvadratmeter i madrassen. Dette vil bli for fast for en person med lettere kroppsvekt. Veier man derimot over 80 kilo, så vil multipocketfjær være et bedre valg. Man har bruk for flere fjær til å fordele vekten. Da oppnår man en optimal fasthet for sin egen tyngde. Sengeoverflaten blir resulterende hverken for hard eller for myk. Det sikrer en god komfort som vil bedre nattesøvnen på lang sikt.

Velg riktig overmadrass

Overmadrassen skal også overveies når du kjøper en kontinentalseng. Det finnes to populære typer å velge imellom. Du kan enten gå for en overmadrass av Memory Foam eller av Latex.

 

Memory Foam er et materiale som former seg etter kroppsvarme. Med andre ord vil materialet la deg synke ned ved trykkpunkter slik som nakken, hofter og skuldre. Det er en god avlastning for kroppen på de korrekte stedene. Da madrassen tar utgangspunkt i kroppsvarme for å formere seg, kan den bli relativt varm. Memory Foam er derfor best egnet for de lettfrysende.

 

Latex er den mer elastiske varianten. Madrassen støtter deg ut ifra hvor du plasserer vekten. Jo mer press som blir lagt på madrassen, jo mer vil den trykke tilbake. På den måten får man en stabil støtte hele natten. Denne typen egner seg godt for mennesker med ryggproblemer. I tillegg så er den utviklet for alle typer kroppsvekter.

Comments are closed.